Seramik
Cam
Diğerleri
 
 
Temmuz 2008 | Küresel Aktif Karbon Üretimi için Pilot Tesis
Küresel Aktif Karbon üretimi için bir pilot tesisin proje ve imalat aşamaları firmamızca tamamlanmıştır. Tesis temel olarak üç bölümden oluşmaktadır; sentetik hammadde kullanımı ile polimerizasyon bölümü, kurutma ve oksidasyon fırını bölümü, karbonizasyon ve aktivasyon fırını bölümü. Her bir ünite özgün tasarım olup; prosesin ihtiyaçlarına yönelik üretilen mühendislik çözümleri için patent başvuruları yapılmıştır. Tesis, ÇAN Grubuna ait İzmit tesislerinde kuruludur.
www.cannbc.com
 
Haziran 2008 | Isıl İşlem Fırını
Elektrikli 1 m3 /750°C arabalı ısıl işlem fırınımızı, ÇELİKEL Alüminyum İmalat San. ve Tic. A.Ş. firması bünyesindeki Kalıp Bakım Atölyesinde devreye aldık. Alüminyum enjeksiyon döküm konusunda uzmanlaşmış firmanın İstanbul'da kurulu tesislerinde yer alan fırınımız, yenilenen kalıp parçalarının gerilim giderme ısıl işlemi için kullanılmaktadır.
www.celikel.com
 
Mayıs 2008 | AOD (Argon Oxygen Decarburizer) Konvertörü için Ön Isıtma Sistemi
AKMETAL Metalurji Endüstrisi A.Ş. yatırımlarına DÖVME TESİSİ'ni de ilave etme kararı almıştır. Bu kapsamda, firmanın teknik ekibi ile beraber çeşitli ölçülerde üç adet Gazlı Kamara Tipi Ön Isıtma Fırınları projelendirilmiş ve imal edilmiştir. Çelik konstrüksüyon ve izolasyon işleri AKMETAL tarafından tamamlanırken, yüksek hız brülörleri ve PLC kontrollü otomasyon panosundan oluşan yakma sistemi firmamızca imal edilerek devreye almaları tamamlanmıştır.
www.akmetal.com
 
Nisan 2008 | Tekstil Sanayi için Düze Ön Isıtma Fırınları
ZORLU Holding bünyesinde yer alan KORTEKS San. ve Tic. A.Ş. tesislerinde çeşitli ölçülerdeki beş adet düze ön ısıtma fırınımız kullanılmaktadır. Bu fırınlarda elde edilen başarının sonucu olarak, yeni yatırım programı çerçevesinde bir yenisinin daha devreye alma çalışmaları tamamlandı. En son teslim edilen fırında, işletme kolaylığı ve güvenlik amaçlı bir takım tasarım değişiklikleri yapılmıştı. Fırınımızın işletmeye alınması ve ön testlerinin ardından, KORTEKS ekibi işletmede mevcut diğer tüm fırınlarda da benzer değişikliğe gitme kararı aldı.
www.korteks.com.tr
 
Ekim 2007 | Çelik Endüstrisi için Isıl İşlem Fırınları
Ortaklaşa gerçekleştirilen imalat çalışmaları devam ederken AKMETAL Metalurji Endüstrisi A.Ş. yönetimi ISIL İŞLEM tesisinin kapasitesini 10 ton' a çıkartma kararı almıştır. Bu amaçla daha büyük hacimli iki ayrı fırın ile halen inşaası devam etmekte olan yeni DÖKÜMHANE tesisi için de bir adet fırının imalat çalışmaları yatırım kapsamına dahil edilmiştir.
www.akmetal.com
 
Eylül 2007 | Dövme Tesisi için Ön Isıtma Fırınları
AKMETAL Metalurji Endüstrisi A.Ş. yatırımlarına DÖVME TESİSİ'ni de ilave etme kararı almıştır. Bu kapsamda, firmanın teknik ekibi ile beraber çeşitli ölçülerde üç adet Gazlı Kamara Tipi Ön Isıtma Fırınları projelendirilmiş ve imal edilmiştir. Çelik konstrüksüyon ve izolasyon işleri AKMETAL tarafından tamamlanırken, yüksek hız brülörleri ve PLC kontrollü otomasyon panosundan oluşan yakma sistemi firmamızca imal edilerek devreye almaları tamamlanmıştır.
www.akmetal.com
 
Ağustos 2007 | Atık Plastikleri AET (RDF) Alternatif Yakıt Olarak Kullanacak Çimento Fırını
Atık plastiklerin ve benzer atıkların işlenerek AET (RDF) haline getirilmesi ve çimento imalatında ilave yakıt olarak kullanılması güncel bir uygulamadır. Üretimde optimum RDF katkı oranının belirlenmesi, yürütücülüğü TÜBİTAK-MAM-Malzeme Enstitüsü, İSTAÇ A.Ş. ve AKÇANSA A.Ş. tarafından gerçekleştirilen bir TARAL Projesi idi. Bu kapsamda laboratuvar ölçekli bir çimento döner fırını firmamızca projelendirilerek imal edilmiştir. Bahsi geçen testlerin yapılabilmesi için sistemde, RDF besleme hızının ayarlanabildiği bir ilave ekipman da mevcuttur. Fırının montajı Kemerburgaz, İstanbul'da kurulu İSTAÇ A.Ş. tesislerinde gerçekleştirilmiştir.
 
 
Kasım 2006 | Çelik Endüstrisi için Ön Isıtma Sistemleri ve Isıl İşlem Fırınları
AKMETAL Metalurji Endüstrisi A.Ş. dökümhanesinde yer alan ve atmosferik brülörlerle teçhiz edilmiş ısıl işlem fırınının modernizasyonu firmamızca tamamlanmıştır. Bu kapsamda yüksek hız brülörleri ve programlanabilir sıcaklık kontrol sisteminin montajı gerçekleştirilmiştir. Yapılan uygulama ile yakıt ekonomisi sağlanmıştır. Bu çalışmaya ilaveten, döküm potalarının ön ısıtması için operatör kumandalı iki ayrı istasyon devreye alınmıştır.
www.akmetal.com
 
Ağustos 2006 | Sünger Demir (DRI) Üretimi için Tünel Fırın
Sünger Demir (DRI) üretimi amaçlı proses geliştirmek üzere DİGERAY Çelik End. San. ve Tic. A.Ş. firması ile ortak proje çalışması firmamızca tamamlanmıştır. Bu çalışma neticesinde, EGE ÇELİK End. San. ve Tic. A.Ş., İzmir tesislerinde yer alan 55 m boyunda bir tünel fırın için bilgisayar kumandalı yakma sisteminin montajı ve devreye alma çalışmaları tamamlanmıştır. Fırın üzerinde yer alan toplam 90 adet yüksek hız doğal gaz brülörü beş ayrı sıcaklık kontrol bölgesine ayrılmıştır. Bu bölgelerdeki doğal gaz beslemesi ile primer ve sekonder hava besleme hatlarında yer alan servomotorlar, bilgisayar bağlantılı bir PLC ile kontrol edilmektedirler. Optimum üretim verimliliğini sağlayabilmek amacıyla fırın atmosferinde [CO] ve [CO2] ölçümleri sürekli olarak yapılmaktadır.
 
 
Temmuz 2006 | Polyester İplik İmalatında Ön Isıtma Fırınları
MOGUL Tekstil San. Tic. Ltd. Şti. firmasının Gaziantep'te kurulu fabrikasında kullanılmak üzere bir Düze Ön Isıtma Fırını firma tarafından belirlenen ölçülere uygun olarak imal edilmiş ve yerinde teslim edilmiştir.
www.mogul.com.tr
 
Aralık 2005 | Mücevherat İmalatı için Mum İndirme ve Alçı Pişirme Fırını
URART Elsanatları Pazarlama ve Tic. San. A.Ş. firmasına mücevherat imalatında kullanılmak üzere bir mum indirme ve alçı pişirme fırını teslim edilmiştir. Yüksek sıcaklık ekipmanlarında edinilen tecrübe ile, fırın hacmi içerisinde son derece homojen bir sıcaklık dağılımı elde edilerek, kalıpların içerisinde kalması olası karbon kalıntısı ihtimali tamamiyle elimine edildi.
www.urart.com.tr
 
Ekim 2005 | CGL 1 Daldırma Tamburu Ön Isıtma Fırını
BORÇELİK Çelik Ticaret San. A.Ş. firmasının Gemlik'te kurulu tesislerindeki Sıcak Daldırma Galvaniz Hattında (CGL 1) yer alan Daldırma Tamburu için elektrik ısıtmalı üstten yüklemeli fırınımızın devreye alma çalışmaları tamamlandı. Fırın içerisindeki sıcaklık dağılımı son derece homojen olacak şekilde tasarlanarak konstrükte edilen fırınımızda, 2 adet yüksek hız fanı yer almaktadır. Programlanabilir sıcaklık kontrol sistemi yardımı ile fırın iki bölgeden kontrollü olarak çalıştırılmaktadır.
www.borcelik.com
 
Temmuz 2005 | Alüminyum Sanayi için Isıl İşlem Fırını
Vakum altında metal kaplama amaçlı alüminyum tel üretimi konusunda uzmanlaşmış olan ve Welding Alloys Grup Şirketleri bünyesinde yer alan SPEEDMET firmasında gazlı ısıl işlem fırınımızın montaj ve devreye alma aşamaları tamamlandı. Tam otomatik sıcaklık kontrol sisteminin yer aldığı fırında toplam dört adet orta hız doğal gaz brülörü bulunmaktadır. Fırın ile beraber, alüminyum bobinlerin fırına yükleme ve boşaltmasının yapılacağı arabalar da ayrıca firma ihtiyaçlarına uygun olarak üretildi.
www.speedmet.com
 
Mart 2005 | Sıcak Daldırma Galvaniz Hattında (CGL 1) Tav Fırınları
BORÇELİK Çelik Ticaret San. A.Ş. firmasının Gemlik tesislerinde kurulu Sıcak Daldırma Galvaniz Hattı (CGL 1) üzerinde iki ayrı tav fırınımızın ve ilgili mekanik aksamının montajı ve devreye alma çalışmaları tamamlanmıştır. Birinci fırın, Hareketli Tav Fırını olarak adlandırılmakta olup; operasyona geçileceği zaman sürekli akış halindeki sac levha hattının etrafını saracak şekilde Çinko (Zn) Potasının üzerinde bir konuma getirilmektedir. İkinci fırın ise Sabit Tav Fırını olarak adlandırılmış olup; bir üst kotta sabit konumda pozisyonlandırılmıştır. Fırınların toplam uzunluğu 14 metredir ve + 8 metre kotunda montajları yapılmıştır. Elektrikli ısıtma sistemine sahip olan bu fırınlarda sekiz bölgeden sıcaklık kontrolü yapılmaktadır. Fırınların devreye alınması ile beraber ihtiyaç duyulan proseslerde iyileştirilmiş mekanik özellikler elde edilmiştir.
www.borcelik.com
 
Ocak 2005 | Elektrik Motorları için Yakma Fırını |  Piroliz Fırını
SIEMENS motor bakım atölyesi için 35 m3 kapasiteli bir Piroliz Fırını ve bir Baca Gazı Yakma Ünitesi elektrik ısıtmalı ve tam otomatik programlanabilir olacak şekilde tasarlanmış ve konstrükte edilmiştir. Atölye boyutlarının ve erişimin sınırlı olması sebebi ile fırın modüler formda imal edilmiş ve akabinde yerinde montajı başarı ile tamamlanmıştır.
www.siemens.com.tr
 
 
 
 
 
Posta Adresi:
OZMAK MUH. MIM. SAN. TIC. LTD. STI.
Guzelyali Mh. Sahilyolu Cd. Defne Sk.
(Hatice Ana Sk.) No: 9 TR-34903
Pendik - Istanbul / TURKIYE
 
 
Enlem: 040°59'27.3660"
Boylam: 029°08'02.9638"
 
+90 216 392 52 13 pbx
+90 533 667 61 07 GSM
 
+90 216 392 19 44